Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

VÍDEO | Puigdemont alerta sobre l’elevada quantitat de queixes que rep el Defensor del Poble europeu des d’Espanya

L’eurodiputat de Junts denuncia que Espanya és l’estat membre que acumula més queixes: “Només se n’han acceptat 25 de les més de 400 presentades”

Redacció 15/03/2023
L'eurodiputat de JxCat Carles Puigdemont durant la intervenció al ple de l'Eurocambra sobre l'espionatge amb Pegasus Data de publicació: dimecres 04 de maig del 2022, 17:14 Localització: Estrasburg Autor: Parlament Europeu

L’eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, s’ha fet ressò d’un nou informe demolidor per Espanya. Es tracta d’un document elaborat anualment que recull les queixes dirigides a la Defensora del Poble de la Unió Europea, Emily O’Reilly. “L’estat de la Unió Europa des d’on s’envien més queixes és Espanya, i amb diferència”, ha constatat Puigdemont en una piulada on afegeix la gràfica.

El president exiliat assenyala que “indica un problema sistèmic” i lamenta que no s’investiguin la majoria per la manca de competències de la defensora europea: “És un error que quedin sense cap resposta per part de la Unió”. En aquest sentit, des de l’Eurocambra, Puigdemont ha exposat que moltes persones i col·lectius vulnerables no tenen els recursos per acudir als tribunals europeus.

“Hi ha un buit d’indefensió legal molt gran i és el defensor del poble europeu qui l’hauria d’omplir”, ha defensat. I és que de les més de 400 queixes presentades, només se n’han acceptat 25.