Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

VÍDEO | Ponsatí, implacable: “L’Eurocambra no s’ha pres seriosament les violacions sistemàtiques de l’estat de dret a Espanya”

|

- Publicitat -

El debat a l’Eurocambra sobre la situació de l’estat de dret a Espanya ha acabat en un encreuament d’acusacions entre eurodiputats del PP i el PSOE, que s’han acusat mútuament d’atacar la democràcia. Els eurodiputats catalans Clara Ponsatí (JxCat), Diana Riba (ERC), Jordi Cañas (Cs) i Ernest Urtasun (Comuns) també han intervingut en el debat, molt marcat per les picabaralles domèstiques.

L’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí ha protagonitzat un potent discurs que ha deixat com a draps bruts els representants del PP i del PSOE. “A cap de vosaltres us importa l’estat de dret a Espanya”, els hi ha etzibat. Així mateix, els ha acusat d’instrumentalitzar les institucions espanyoles per perseguir l’independentisme amb operacions policials i jutges parcials.

Publicitat

Qüestiona la inacció d’Europa 

Ponsatí també ha lamentat que el Parlament Europeu no s’hagi pres seriosament les violacions sistemàtiques de l’estat de dret a Espanya i ha insistit que el govern espanyol “reprimeix un moviment pacífic, fins i tot amb espionatge polític”. “Ara estem caient en una batussa política ridícula”, ha reblat.

La seva intervenció ha continuat sense perdre força. “Voleu debatre sobre la impunitat a Espanya? Comenceu per mirar com socialistes i populars encobreixen la corrupció escandalosa de la monarquia espanyola“, ha sentenciat.

Et pot interessar  Bolaños "respecta" la decisió de l'advocat del TJUE sobre Puigdemont però recorda que no tindrà efectes pràctics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut