Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

VÍDEO | Octuvre recupera la contundent defensa del català protagonitzada per Clara Ponsatí al Parlament Europeu

|

- Publicitat -

Octuvre ha aplaudit la determinant defensa del català que ha protagonitzat l’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí davant el Parlament Europeu. En ple desgavell per la reforma del Codi Penal, la periodista Marta Sibina veu com un “enorme glop d’aire fresc” les paraules de la consellera d’Ensenyament durant l’1-O. Precisament per això, Octuvre ha volgut recopilar les intervencions i immortalitzar-les en un vídeo de Youtube.

“Costa escoltar un eurodiputat espanyol rere l’altre fent lloances de la diversitat mentre les meves paraules en aquest Parlament ara mateix no són traduïdes perquè us estic parlant en el meu idioma, el català”, expressa amb contundència Ponsatí.

Publicitat

L’al·legat continua en anglès, però no perd força. L’eurodiputada assenyala que milions de catalans són tractats com a “ciutadans europeus de segona”. Mentrestant, els representants espanyols gosen celebrar la diversitat lingüística. “Això és cinisme i és intolerable”, critica.

L’esbroncada no només va dirigida a l’Estat espanyol. Ponsatí també rebutja que la Unió Europea apuntali la posició de les “majories nacionals” i alhora treballi “en contra de les minories regionals”. Per tot plegat, constata que “fins que no assolim l’autodeterminació a la Unió Europea els nostres drets no seran respectats”.

Les mentides del PP

Octuvre no ha volgut deixar fora del vídeo la provocació de la representant del PP Isabel Benjumea, que ha intentat desacreditar Ponsatí tractant-la de “pròfuga de la justícia espanyola” i ha insistit a alimentar el fals relat de la suposada persecució que pateix el castellà a les aules catalanes.

L’eurodiputada a l’exili s’ha defensat dient que no és cap fugitiva i recordant que el referèndum no va ser un crim, sinó una votació democràtica. Finalment, ha destrossat els arguments de la popular i ha convidat els presents a passejar-se pels carrers de Barcelona i intentar trobar un nen que no sàpiga parlar en castellà i un altre que parli bé català. “Serà molt més difícil”, ha advertit.

Et pot interessar  Bolaños "respecta" la decisió de l'advocat del TJUE sobre Puigdemont però recorda que no tindrà efectes pràctics

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut