Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

[VÍDEO] Les xarxes avergonyeixen Pedro Sánchez i el titllen de còmplice de la violència policial marroquina

Destaquem els tuits del MHP Torra, Antonio Baños i Josep Lluís Alay i la resposta indignada del mateix Sánchez

Frederic Sabartés 25/06/2022

És un continu l’aparició de més imatges i de més comentaris sobre l’assalt a la tanca de Melilla amb xifres cada vegada més esgarrifoses. Dues mil persones ho van provar, sabedores la majoria que no ho assolirien però que la seva acció conjunta afavoriria els pocs que ho aconseguissin. D’això el president Sánchez en deia “acció coordinada”. Sembla que poden ser uns 150 els que ho han aconseguit. Les terceres xifres, les de morts i ferits, són les que ballen i van incrementant-se. Si primer es reconeixen 18 morts, després 27, però a continuació es veuen unes imatges que fan pensar que són molts més, el dubte és molt raonable. Posem tres piulades. Primer, la del MHP Quim Torra, que s’ha destacat sempre per vetllar, per sobre de tot, per la salud i el benestar de la gent:

Un altre to ben diferent empra l’Antonio Baños, que repiula amb comentari l’entrada de l’eurodiputat Ernest Urtasun. El “comú” fa una entrada on prefereix lamentar, certament molt lamentable és en un dia carregadíssim de males notícies, l’atac homofòbic a Noruega. En Baños li respon parafrasejant Les Luthiers i Íñigo Errejon:

I el tercer tuit, que no acabaríem, és de l’injustament perseguit per terra mar i aire, Josep Lluís Alay, amic i suport del MHP Puigdemont:

Alerta, però! Conscient del que s’està vivint, el president Sànchez fa allò tan castellà de “sostenella y no enmendalla” i s’indigna contra els que gosen queixar-se de l’actuació policial. L’únic que està aconseguint és un nou devassall de reaccions. Ara anem-hi corrents a asseure’ns en una taula de diàleg i a parlar del sexe dels àngels.