Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

[Vídeo] La peregrinació militar a Lourdes: Un botellot de policies subvencionat amb diners públics

|

- Publicitat -

Cada any una delegació de les Forces Armades i la Guàrdia Civil acudeix a Lourdes per celebrar una suposada peregrinació militar. Tot i que la posada en escena inicialment és arcaica i conservadora, l’acte deriva en un macrobotellot. Els darrers anys la festa ha arribat acompanyada d’imatges en què, per exemple, es veu els agents ballant la conga al ritme de Viva España.

Enguany la polèmica també és interna, ja que un grup de guàrdies civils ha parodiat la processó del Cristo de la Buena Muerte, fet pel qual s’han obert expedients disciplinaris. Però l’escàndol és múltiple: per una banda, l’alcoholització dels agents en espai públic és d’una hipocresia denunciable i, per l’altra, perquè la festa se subvenciona amb milers d’euros públics.

Publicitat

“És qüestionable que un Estat aconfessional o laic sufragui peregrinacions religioses, però és que en realitat sembla que el que s’està subvencionant és la participació en un marcrobotellot policial”, ha criticat el diputat de Bildu Jon Inarritu en una piulada. Així mateix, s’ha adreçat al Ministeri d’Interior per preguntar fins quan pagaran aquesta festa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut