Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

VÍDEO | La cinquena nit de protestes a França acaba amb 700 detinguts i un atac a un alcalde i la seva família

|

- Publicitat -

La cinquena nit de protestes a França contra la mort d’un jove menor d’edat a mans de la policia ha deixat més de 700 persones detingudes, múltiples destrosses a diverses ciutats, i la denúncia d’un intent d’homicidi a un alcalde i la seva família. La policia ja investiga la denúncia interposada per Vincent Jeanbrun l’alcalde de L’Haÿ-les-Roses (una localitat situada als suburbis de París), que va denunciar que els protestants havien estampat un cotxe incendiat contra casa seva a la matinada.

Amb tot, la passada nit van detenir-se almenys 719 persones, i un total de 45 policies han resultat ferits. També es calcula que hi ha hagut 871 incendis en la via pública i desperfectes a 74 edificis, segons les dades del Ministeri de l’Interior francès.

Publicitat

Aquesta cinquena nit, les protestes s’han concentrat a París, Lió i Marsella, on s’han reforçat les mesures de seguretat, però també a ciutats com Niça o Estrasburg. El govern francès ha repetit el dispositiu de seguretat i ha desplegat 45.000 efectius per tot el país, incloent-hi unitats d’elit, tancs blindats i helicòpters.

Les protestes van començar el passat dimarts, 27 de juny, després que es fes públic que la policia havia assassinat a trets un jove de 17 anys racialitzat que havia intentat fugar-se després de ser detingut per conduir sense carnet. Des d’aleshores, les protestes i aldarulls s’han repetit durant cinc nits; el nombre de persones detingudes arreu de França ja supera les 1.700.

Et pot interessar  Treballadors de Brians 1 i Brians 2 bloquegen de nou els accessos als centres en contra de la negociació dels sindicats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut