Dissabte, 8 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

[Vídeo] La brutal repassada d’un presentador serbi sobre la doble moral d’Espanya amb Iugoslàvia i Catalunya

L’1 d’octubre de l’any passat, dia del referèndum, va ser una jornada tan impactant que encara anem descobrint noves perles internacionals que són conseqüència directa de l’impacte als mitjans del […]

Gerard Sesé 10/10/2018

L’1 d’octubre de l’any passat, dia del referèndum, va ser una jornada tan impactant que encara anem descobrint noves perles internacionals que són conseqüència directa de l’impacte als mitjans del mónn que va causar la gesta del poble català duta a terme ara fa un any.

En aquest cas, us volem mostrar, subtitulat al català, el fragment d’un programa serbi presentat per Boris Malagurski, un director cinematogràfic, productor i presentador de televisió serbo-canadenc.

Una setmana després de l’1-O, en un dels seus programes a Sputnik Sèrbia explicava en un vídeo què havia passat durant el referèndum sobre la independència de Catalunya, la repressió policial, el resultat i el menyspreu del Gobierno.

Però encara va anar més enllà i Malagurski va oferir un breu repàs històric citant a Franco i l’Estatut trossejat per Espanya per contextualitzar el perquè dels fets.

Però encara va més enllà quan aprofita per a denunciar la vil doble moral d’Espanya i recorda les agressions patides per Sèrbia per part de la força aèria espanyola durant la campanya de bombardejos de l’OTAN, encapçalada per Javier Solana contra Iugoslàvia l’any 1999. Segons Malagurski, Espanya ho va fer tot per separar Kosovo de Sèrbia, excepte reconèixer-lo com un Estat davant del què significaria això per Catalunya.