Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 951
La República

[Vídeo] Investiguen l’exèrcit espanyol per deixar disparar una arma de guerra a Ortega Smith

El secretari general del Vox va fer pràctiques de tir acompanyat de militars i es va gravar en vídeo

Redacció
Redacció 04/02/2020
El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, gesticula en el seu discurs en la inauguració de la seu de la formació a Barcelona, l'1 de febrer del 2020 (Horitzontal).

El diputat de Vox al Congreso, també regidor a Madrid i Secretari general del partit d’extrema dreta, Javier Ortega Smith, es va gravar fent unes pràctiques de tir en un camp de l’exèrcit espanyol rodejat de militars. Disparava a una diana en forma humana i ell s’imaginava que era un terrorista: “només he fallat 4 tirs!” exclama. A més diu que “Este es un hijo de puta del Daesh que había que cargárselo”.

Resulta, però, que estava usant una arma de guerra no permesa per a persones que no formen part del cos a causa de la seva perillositat i a l’expertesa que requereix el seu ús.

L’Estat Major la de Defensa, ens dependent del Ministeri de Defensa, ha obert una investigació per aclarir el que va passar a la base de la Brigada Paracaigudista (BRIPAC) de Múrcia. I és que el dirigent de la formació d’ultradreta va disparar fins a onze vegades un fusell HK G36 de 5,56 mil·límetres de calibre, l’arma de guerra.