Dissabte, 28 de maig de 2022 - Edició 1402
La República

[Vídeo] El president de Nicaragua es pregunta per què l’ONU no denuncia la persecució política que hi ha a Catalunya

El president de Nicaragua, Daniel Ortega, de manera indirecta, ha comparat la situació de manca de drets humans que viu el seu país amb Espanya. Durant una entrevista amb EFE, […]

Gerard Sesé 05/09/2018
Daniel Ortega, president de Nicaragua

El president de Nicaragua, Daniel Ortega, de manera indirecta, ha comparat la situació de manca de drets humans que viu el seu país amb Espanya. Durant una entrevista amb EFE, el dirigent centreamericà s’ha preguntat perquè amb el seu país tothom s’atreveix i no amb Espanya, on hi ha “presos polítics” i on la gent “va votar i va ser perseguida”.

“Hi ha alguna iniciativa que qüestioni els conflictes que hi ha a Europa? Què vagin a Catalunya, a veure què és el que està passant, els observadors internacionals. Perquè els catalans tenen el seu punt de vista i jo els escolto”, explica.

Ortega diu que a Catalunya “hi va haver unes eleccions i després hi va haver una persecució, un empresonament” i assenyala que “hi ha catalans presos encara allà a Madrid”, però “cap organisme de drets humans a Europa o les Nacions Unides s’ha preocupat pel que està passant a Catalunya”, assegura.

Vídeo de La Vanguardia: