Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

VÍDEO | Comín arrenca la intervenció al Parlament Europeu en català per reclamar-ne l’oficialitat

L'eurodiputat denuncia que França practica un tancament il·legal de passos fronterers entre municipis catalans

|

- Publicitat -

L’eurodiputat de Junts, Toni Comín, ha desafiat la presidenta de la comissió de peticions del Parlament Europeu, Dolors Montserrat (PP), iniciant la seva intervenció en català, malgrat que continua sense ser una llengua oficial a Europa.

Tot i que la manca d’oficialitat no deixa de ser una discriminació als catalanoparlants, l’escena ha tingut un toc còmic, quan la mateixa popular li ha demanat en català que deixi de parlar-lo. “Per favor, pot tornar a l’ordre…”, li ha pregat Montserrat, qui ràpidament s’ha passat al castellà.

Publicitat

El tancament de passos fronterers 

Comín, ja en castellà, ha aprofitat el seu torn per denunciar el tancament il·legal de passos fronterers que França practica entre el Principat i la Catalunya del Nord dividint el territori català.

“Ho justifica amb excuses com noves amenaces terroristes o contraban”, ha explicat, recordant que la justícia europea ha dictaminat que aquestes restriccions són contràries al codi de fronteres Schengen. Finalment, l’eurodiputat ha insistit que aquesta situació perjudica “les famílies catalanes tant del nord com del sud de la frontera”.

Et pot interessar  Comín demana el vot a les europees per fer "un front" a Brussel·les que "acompanyi la feina de Puigdemont a Catalunya"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut