Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

[Vídeo] Borrell encén l’eurocambra pel seu gir inesperat amb Maduro

|

- Publicitat -

L’Alt Representant de la UE per a Política Exterior, Josep Borrell, ha assenyalat aquest dimecres que la decisió de Govern de Nicolás Maduro de no ajornar les eleccions legislatives a Veneçuela impedeix que la UE pugui enviar observadors a aquests comicis.

“El Govern ha contestat de forma clara i rotunda que de cap manera posposarà les eleccions, la qual cosa tanca qualsevol possibilitat que el diàleg continuï en la perspectiva que manteníem”, ha subratllat el cap de la diplomàcia comunitària en un debat al Parlament Europeu

Publicitat

La missió ha aixecat les queixes del Partit Popular Europeu i els liberals de Renew, que han qualificat l’estratègia de Borrell de secreta, clandestina i dissenyada per blanquejar a Maduro i feta a l’esquena dels Estats membres.

Fins i tot, en un intercanvi dialèctic entre Dolors Montserrat, del PP i Borrell, ha convertit l’Eurocambra en quelcom semblant al Congreso. Fins i tot, tal com es veu al vídeo, Antonio Tajani ha increpat Borrell. Amb tot, des del Servei Europeu d’Acció Exterior s’han defensat que la proposta sobre Veneçuela va tirar endavant amb l’aval dels Vint-i-set.

Et pot interessar  Puigdemont avisa qui va "qüestionar" l'exili que l'opinió de l'advocat general del TJUE mostra que calia "perseverar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut