Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

VÍDEO | Aragonès anuncia la creació d’una “gran aliança” de ports de la Mediterrània per fixar criteris compartits sobre la contaminació

De moment, el pacte estarà integrat pels ports de Barcelona, Tarragona, Marsella, Niça i Toló

|

- Publicitat -

El president del Govern, Pere Aragonès, ha anunciat un acord amb el president de la regió Sud de França, Renaud Muselier, per crear una “gran aliança” de ports amb l’objectiu de fixar criteris compartits sobre la contaminació.

Publicitat

Així ho ha explicat Aragonès després de reunir-se amb Muselier, en una trobada en què també s’han centrat a compartir “estratègies” per fer front a la sequera. Pel que fa a l’aliança de ports, han detallat que, per ara, estarà integrada pels ports de Barcelona, Tarragona, Marsella, Niça i Toló. L’objectiu d’ambdós presidents és estendre el pacte “a tota la Mediterrània”. “Si cadascun de nosaltres batallem individualment no ens en sortirem: les operadores buscaran ports que siguin menys exigents”, ha subratllat Aragonès.

En aquest sentit, l’objectiu és fixar criteris “per evitar la competència a la baixa”. “No es tracta de competir entre nosaltres per veure qui ofereix el port més barat i més fàcil per contaminar, sinó d’acordar uns estàndards conjunts“, ha insistit Aragonès.

Muselier i Aragonès han coincidit que ambdós territoris comparteixen “els mateixos problemes” i han celebrat que es tracta d’un “gran pas històric” per començar a avançar en la reducció d’emissions a la Mediterrània.

Amb tot, han detallat que l’aliança de ports també inclou una “aposta” per la creació d’una macroregió mediterrània centrada a impulsar “projectes compartits i la defensa dels interessos de la regió davant les institucions europees”.

🏛️ Pere Aragonès acorda a Marsella la creació d’una aliança de ports de la Mediterrània contra la contaminació.

🗣️ “Es tracta de tenir uns criteris compartits per evitar una competència a la baixa” | @RTVECatalunya

➕ Info: https://t.co/AeZTW8ydVa pic.twitter.com/Hb4NySFMjR

— RTVE Notícies (@rtvenoticies) June 7, 2023

Viatge a Marsella

Et pot interessar  L'ANC deixa clar a Aragonès que la principal prioritat és la independència de Catalunya

L’acord entre Aragonès i Muselier s’emmarca en la visita que el cap de l’executiu català ha fet aquest dijous a Marsella. Durant el matí, Aragonès ha visitat la planta de producció d’hidrogen verd de Fons-sur-Mer, i s’ha trobat amb alguns dels responsables de GRTgaz, la principal operadora gasística de la regió.

A banda de la reunió amb el president de la regió Sud del país, el president del Govern també ha mantingut una reunió amb el president del Consell Mundial de l’Aigua, Loïc Fauchon. Així mateix, també està prevista una intervenció del cap de l’executiu durant la cimera ‘Demain le Sud-Les Etats régionaux de l’eau’.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió