Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

[Vídeo] Així retrata Comín el deix franquista de l’Estat espanyol al Parlament Europeu

|

- Publicitat -

L’eurodiputat Toni Comín ha denunciat aquest dimecres a l’Eurocambra la “deriva autoritària” d’Espanya, que ha atribuït a un “nacionalisme hereu del nacionalisme franquista”. En la seva segona intervenció al plenari a Estrasburg, Comín ha dit que “l’herència cultural” del franquisme està “molt viva” a Espanya.

“La transició espanyola no va ser una ruptura amb el règim anterior com a Itàlia o Alemanya”, ha dit Comín, que ha assegurat que la cúpula judicial és un exemple d’aquesta manca de “ruptura” amb el franquisme. “És el tipus de nacionalisme contra el qual s’ha construït la Unió Europea”, ha avisat.

Publicitat

En el següent torn de paraula, l’eurodiputat del PP Esteban González Pons li ha respost que Espanya no és un país “autoritari”.
“Pensen que Espanya és un país autoritari si una persona que ha robat i està perseguida pels jutges pot parlar lliurement en aquest parlament?”, ha dit l’eurodiputat popular.

Et pot interessar  Puigdemont, sobre el posicionament de l’advocat del TJUE: "Si s'acaba confirmant, algú haurà d'explicar l'ús partidista del Parlament Europeu"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut