Divendres, 5 de juny de 2020 - Edició 680
La República

[Vídeo] Així ha fet callar Sassoli un diputat de Vox exaltat per la presència de Puigdemont

El president a l’exili no ha pogut aguantar-se el riure davant el numeret del radical ultranacionalista espanyol

Gerard Sesé
Gerard Sesé 13/01/2020
Els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín amb una imatge d'Oriol Junqueras al ple del Parlament Europeu, a Estrasburg el 13 de gener del 2020

Aquesta tarda, el president de la cambra, David Sassoli, ha informat formalment als eurodiputats de la incorporació de Carles Puigdemont i Toni Comín. En una breu intervenció a l’inici del plenari, Sassoli ha dit que arran de la sentència del 19 de desembre del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), Puigdemont, Comín i Oriol Junqueras eren eurodiputats des del 2 de juliol, tot i que, després, ha dit que el mandat del republicà es dona per acabat des de la decisió de la JEC d’inhabilitar-lo. Sassoli ha dit que Puigdemont i Comín seran al grup dels no adscrits.

Una situació que no ha agradat gens a la ultradreta més casposa i un eurodiputat de Vox s’ha mostrat exaltat i maleducat. L’eurodiputat radical nacionalista espanyol, Jorge Buxadé, ha intentat amb insistència demanar la paraula arran de la incorporació de Puigdemont i Comín al plenari, però Sassoli no li ha donat. Fins i tot, amb la mà li ha exigit que tornés a seure tot dient “tranquil, tranquil…!”.

Puigdemont i Comín observaven l’escena tot rient:

Relacionats