Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

[Vídeo] Així destrossa Suïssa l’Estat espanyol a l’ONU: “Constatem que el passat franquista segueix sent un repte”

|

- Publicitat -

Una quinzena de països han reclamat a Espanya garantir el dret d’expressió i protesta en l’examen de drets humans de l’ONU. Entre aquests, Suïssa, Itàlia, Bèlgica, Xipre, Txèquia, Islàndia i Alemanya s’han mostrat preocupades per “restriccions” a la llibertat d’expressió i reunió pacífiques. Berlín ha destacat la seva preocupació per “l’amplia interpretació” del concepte de seguretat nacional en la legislació espanyola. El govern belga ha recomanat a Espanya “prendre mesures” per garantir el dret a la reunió pacífica i la llibertat d’expressió. En aquest sentit, Bèlgica, Canadà i Suïssa han instat Espanya a revisar el codi penal per protegir aquests drets. Itàlia ha reclamat mesures addicionals per garantir la llibertat d’expressió i reunió i ha reclamat millorar la investigació de “l’ús de la força” per part de la policia.

La representant de Suïssa davant l’ONU a Ginebra ha estat de les més dures durant l’examen a l’Estat espanyol sobre Drets Humans a l’ONU. La representant del país Alpí assegura que els preocupen algunes restriccions a la llibertat d’expressió i de reunió pacífica a Espanya i ha constatat que el passat franquista encara és “un repte” per a Espanya.

Publicitat

Et pot interessar  SOS Costa Brava exigeix la protecció “urgent” del 30% dels ecosistemes marins i terrestres de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut