Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

[Vídeo] Així al·lucina un periodista holandès quan grava l’afusellament del ninot de Puigdemont

#MarcaEspaña La televisió holandesa NPO ha emès un reportatge sobre la Setmana Santa a Coripe

Gerard Sesé 08/10/2019
Ninot de Puigdemont que després va ser afusellat en un acte a Coripe.

L’odi i la ràbia d’Espanya a Catalunya van quedar plasmats en la seva màxima expressió durant la Setmana Santa passada quan al poble andalús Coripe els seus vilatans van afusellar i, posteriorment, cremar un ninot del president legítim de Catalunya, ara a l’exili, Carles Puigdemont.

El mateix president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar que denunciaria els fets a la Fiscalia. Les imatges, grotesques i pròpies d’un poble salvatge i subdesenvolupat, van esdevenir virals.

Ara, mesos després, la televisió holandesa NPO acaba d’emetre un reportatge sobre la Setmana Santa de Coripe. Un reporter holandès grava l’afusellament i no s’està a comentar la jugada al·lucinat: “us tornaran a demandar aquest any”, deixa caure.

El reporter exclama” Het in brand steken van een pop van een politikus zou je op z’n minste onder een van de hoofdzonden kunnen scharen” que voldria dir el següent: “Cremar el ninot d’un polític podria caure en la categoria de pecat capital com a mínim…”. A més, fa una comparativa sobre com van tractar la notícia els mitjans catalans i espanyols i recorda que des del principat es va considerar com un “acte vergonyós”.

Aquí es pot veure el fragment on els espectadors holandesos poden veure de primera mà la catalanofòbia que hi ha a Espanya.