Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

VÍDEO | Acusacions de plagi a Eurovisió: les sospitoses semblances entre ‘Tattoo’ i ‘Flying Free’

La cançó de Loreen és molt semblant melòdicament a 'Flying Free', especialment a l'inici de la cançó, amb les mateixes notes i fins i tot el mateix temps que la cançó catalana

|

- Publicitat -

Polèmica arran de ‘Tattoo’, la cançó interpretada per Loreen amb què Suècia ha guanyat el concurs d’Eurovisió 2023, per la seva gran semblança amb la mítica cançó ‘màkina’ catalana ‘Flying Free’. Les xarxes van ser les primeres a adonar-se de les “coincidències” que la proposta de Suècia pel certamen musical presentava amb la cançó catalana del 1999, que va interpretar Marian Dacal i produir Dj Ruboy i Dj Skudero, i un cop va confirmar-se la victòria de Suècia, els vídeos que comparen ambdues melodies van començar a difondre’s, fent palesa així la semblança de les dues cançons.

La cançó de Loreen és molt semblant melòdicament a ‘Flying Free‘, especialment a l’inici de la cançó, amb les mateixes notes i fins i tot el mateix temps que la cançó catalana. La inconfusible melodia de ‘Flying Free’ està present tant a l’inici de ‘Tattoo’ com a la resta de la cançó, tot i que després de la tornada es manté en segon pla.

Publicitat

Diversos usuaris de les xarxes socials, de fet, han publicat diversos vídeos comparant les dues cançons, i fins i tot fent ‘mash ups’ per demostrar que ambdues són ben idèntiques. Tanmateix, la cançó de Loreen també presenta semblances amb altres cançons famoses, com ara amb ‘The Winner Takes It All’, d’ABBA, o ‘Frozen’, de Madonna.

No obstant això, el cas de plagi només pot tirar endavant davant la justícia si els productors de la cançó plagiada decideixen presentar una denúncia, i de moment sembla que això no passarà. A més, segons han explicat diversos experts a RAC1, perquè es consideri un cas de plagi ha d’haver-hi moltes semblances, especialment en “allò que identifica una cançó”, i no només unes quantes notes iguals.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut