Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Vargas Llosa, humiliat, abandona el PEN Internacional després del prec de llibertat pels Jordis

El PEN Català veu "exagerades" les crítiques a l'entitat de l'escriptor peruà

|

- Publicitat -

L’escriptor ultranacionalista espanyol i que flirteja amb entitats d’ultradreta com Societat Civil Catalana, el peruà Mario Vargas Llosa, ha deixat aquest dimarts l’organització d’escriptors PEN Internacional, de la que n’era fins ara president emèrit.

El motiu, una rabieta després d’haver quedat en evidència pel suport de l’organització a la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, segons ha confirmat a l’ACN el PEN Català. Vargas Llosa ha defensat la presó i la judicialització de l’Estat espanyol contra el procés.

Publicitat

En una compareixença aquest dilluns, l’organització denunciava els càrrecs “desproporcionats” de sedició i rebel·lió contra els dos líders de la societat civil. Com a resposta, Vargas Llosa va fer un article on qualificava el PEN Català com un “òrgan militant independentista”. “No em sembla només exagerat sinó que diu qüestions que no són certes i que em van molestar”, ha dit a l’ACN la presidenta del PEN Català, Àngels Gregori. “Em sap greu que un escriptor de la seva alçada deixi una entitat internacional com és el PEN. Nosaltres ens hem remès als nostres principis”, ha assegurat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut