Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Van den Eynde reivindica la decisió del TJUE perquè constata “el biaix repressiu” dels tribunals espanyols contra l’independentisme

|

- Publicitat -

L’advocat d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, s’ha mostrat optimista davant la sentència Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), perquè acredita un defecte sistèmic per a denegar una euroordre de detenció.

En un fil de Twitter, Van der Eynde assegura que la decisió de la justícia europea “manté les esperances” que els tribunals d’altres països segueixin entenent el “biaix repressiu” que tenen els tribunals espanyols contra l’independentisme.

Publicitat

“Toca seguir lluitant pel reconeixement de drets fonamentals i contra l’ús pervers del dret penal amb finalitats polítiques”, ha reivindicat. Van der Eynde ha acabat el fil recordant els exiliats Lluís Puig, Carles Puigdemont, Marta Rovira, Toni Comín i Clara Ponsatí, així com els seus advocats que “s’hi deixen la pell”.

Et pot interessar  Brussel·les recorda que elevar un cas com el de l’amnistia al TJUE suspèn el procés judicial a l’espera de la decisió
Publicitat

Opinió

Minut a Minut