Diumenge, 29 de novembre de 2020 - Edició 857
La República

Ursula Von der Leyen no s’atreveix a anar a Espanya per la situació de la pandèmia

La presidenta de la Comissió Europea anul·la el viatge a Madrid i compareixerà telemàticament a la conferència de presidents autonòmics

Redacció
Redacció 22/10/2020
Imatge de la presidenta de la CE, Ursula von der Leyen, parlant per telèfon amb el primer ministre britànic, Boris Johnson, el 3 d'octubre del 2020 (horitzontal)

La picabaralla entre Madrid i el Gobierno, les dades alarmants de la Comunitat de Madrid sobre la pandèmia i la polèmica sobre la reforma del CGPJ han fet que una de les màximes representants de la Unió Europea no hagi tingut gens clar viatjar a Espanya.

El Gobierno va anunciar el passat dimarts que la conferència de presidents autonòmics a la qual tenia previst assistir la presidenta de la Comissió Europea se celebrarà de forma telemàtica el 26 d’octubre, i no de forma presencial al Senat com estava previst.

La visita de Von der Leyen a Madrid estava a l’agenda fins aquest mateix dilluns. Però la portaveu de l’Executiu espanyol, María Jesús Montero, va informar que la cita s’ha cancel·lat i que la reunió se celebrarà per videoconferència donada l’evolució de la pandèmia.

Així doncs, Espanya, el primer país de la UE a superar el milió de positius confirmats i on les dades de la pandèmia són de les pitjors de l’euroregió, han fet decidir a Von der Leyen a no trepitjar sòl madrileny. Un nou toc a la Marca Espanya.

Relacionats