Dimecres, 25 de novembre de 2020 - Edició 853
La República

Universitats catalanes denuncien “la repressió a la comunitat acadèmica” per l’1-O a la Plataforma Diàleg UE-Catalunya

Universitats pels Drets Civils trasllada el seu rebuig a les condemnes dels presos

Avatar
Agències 03/03/2020
Representants d'Universitats pels Drets Civils amb els eurodiputats independentistes Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i Diana Riba i membres de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya davant l'Eurocambra, el 3 de març del 2020. (Hortinzontal)

Les universitats catalanes han denunciat la “repressió de l’estat espanyol a la comunitat acadèmica” arran de l’1-O i “les violacions de drets fonamentals” a la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, formada per eurodiputats de diferents grups de l’Eurocambra. Diversos representants d’Universitats pels Drets Civils han entregat aquest dimarts el seu manifest conjunt de rebuig a les condemnes dels presos independentistes i a “la judicialització de la política”. Així, han volgut demanar “suport a la comunitat del Parlament Europeu”. “No podem continuar en silenci davant la repressió”, ha defensat Iñaki Rivera, professor de Dret Penal de la UB i Director de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans.

Els representants d’Universitats pels Drets Civils s’havien de reunir aquest dimarts al Parlament Europeu amb la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, però finalment no ho han pogut fer la suspensió d’activitats no legislatives arran del coronavirus. La seva participació s’ha ajornat a la reunió del mes que ve.

Tot i això, s’han trobat a les portes de l’Eurocambra amb alguns membres de la plataforma i als eurodiputats independentistes Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i Diana Riba.

Relacionats