Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Universitats catalanes denuncien “la repressió a la comunitat acadèmica” per l’1-O a la Plataforma Diàleg UE-Catalunya

|

- Publicitat -

Les universitats catalanes han denunciat la “repressió de l’estat espanyol a la comunitat acadèmica” arran de l’1-O i “les violacions de drets fonamentals” a la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, formada per eurodiputats de diferents grups de l’Eurocambra. Diversos representants d’Universitats pels Drets Civils han entregat aquest dimarts el seu manifest conjunt de rebuig a les condemnes dels presos independentistes i a “la judicialització de la política”. Així, han volgut demanar “suport a la comunitat del Parlament Europeu”. “No podem continuar en silenci davant la repressió”, ha defensat Iñaki Rivera, professor de Dret Penal de la UB i Director de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans.

Els representants d’Universitats pels Drets Civils s’havien de reunir aquest dimarts al Parlament Europeu amb la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, però finalment no ho han pogut fer la suspensió d’activitats no legislatives arran del coronavirus. La seva participació s’ha ajornat a la reunió del mes que ve.

Publicitat

Tot i això, s’han trobat a les portes de l’Eurocambra amb alguns membres de la plataforma i als eurodiputats independentistes Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i Diana Riba.

Et pot interessar  Rebutgen ajornar un judici contra manifestants per la sentència de l'1-O a l'espera de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut