Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Unidas Podemos blanqueja la monarquia espanyola

|

- Publicitat -

Malabarismes estrambòtics de la formació, en teoria, republicana Unidas Podemos al Congreso. Avui, el rei Felipe VI ha ofert un solemne discurs per a donar tret de sortida a la legislatura número 14 de la democràcia espanyola.

Si en l’anterior ocasió els de Pablo Iglesias no aplaudien les paraules del monarca espanyol, avui els membres del Gobierno de coalició de la formació ho han fet. A més, Pablo Echenique, ha lloat “com a republicà”, el missatge del Borbón. A parer seu, ha estat “valent”, diferent d’altres que ha pronunciat en el passat, i amb una aposta clara pel “diàleg” i “la paraula”.

Publicitat

Tot i que els membres de Gobierno sí que han aplaudit al Rei, la majoria dels diputats del grup confederal han mantingut la mateixa actitud que en l’obertura de la legislatura de 2016 i no han aplaudit al cap de l’Estat.

No obstant això, a diferència de llavors, quan el secretari general de Podemos i ara vicepresident, Pablo Iglesias, va criticar les paraules de Felip VI, la valoració de Unidas Podemos sobre el discurs del Rei que s’ha encarregat d’oferir Echenique ha estat positiva.

En aquest sentit, ha destacat que “ha parlat clarament de diàleg i de convivència” i ha fet “una aposta pels acords i la paraula”, segons Echenique, “de ben segur no hi haurà agradat a les bancades de la dreta i l’extrema dreta”.

Et pot interessar  Albiach veu la renúncia de Podem al 12-M com un “gest de generositat” per “no fragmentar més l’esquerra”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut