Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Unidas Podemos blanqueja la monarquia espanyola

Ara fa uns anys, no aplaudien el discurs de Felipe VI però avui han lloat les seves paraules

Redacció 03/02/2020
Pla general de Pablo Echenique, Ione Belarra, Pablo Iglesias i Ione Belarra al Consell Ciutadà Estatal, el 17 de gener del 2020 (horitzontal)

Malabarismes estrambòtics de la formació, en teoria, republicana Unidas Podemos al Congreso. Avui, el rei Felipe VI ha ofert un solemne discurs per a donar tret de sortida a la legislatura número 14 de la democràcia espanyola.

Si en l’anterior ocasió els de Pablo Iglesias no aplaudien les paraules del monarca espanyol, avui els membres del Gobierno de coalició de la formació ho han fet. A més, Pablo Echenique, ha lloat “com a republicà”, el missatge del Borbón. A parer seu, ha estat “valent”, diferent d’altres que ha pronunciat en el passat, i amb una aposta clara pel “diàleg” i “la paraula”.

Tot i que els membres de Gobierno sí que han aplaudit al Rei, la majoria dels diputats del grup confederal han mantingut la mateixa actitud que en l’obertura de la legislatura de 2016 i no han aplaudit al cap de l’Estat.

No obstant això, a diferència de llavors, quan el secretari general de Podemos i ara vicepresident, Pablo Iglesias, va criticar les paraules de Felip VI, la valoració de Unidas Podemos sobre el discurs del Rei que s’ha encarregat d’oferir Echenique ha estat positiva.

En aquest sentit, ha destacat que “ha parlat clarament de diàleg i de convivència” i ha fet “una aposta pels acords i la paraula”, segons Echenique, “de ben segur no hi haurà agradat a les bancades de la dreta i l’extrema dreta”.