Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Una esclava sexual del cas Epstein recorda a les festes “un president espanyol”

|

- Publicitat -

El cas Epstein fa referència a les festes sexuals amb menors que organitzava el magnat nord-americà Jeffrey Epstein i que ahir va aparèixer mort, presumptament per suïcidi, a la seva cel·la de la Centre Correccional Metrolopolitano de Manhattan, als EUA, mentre esperava el seu judici per haver dirigit una trama d’explotació de menors.

La mort del multimilionari arriba tot just unes hores després que es fessin públics documents prèviament confidencials on queden exposats els testimonis d’algunes de les dones que l’acusen d’haver-les convertit en “esclaves sexuals” per les seves festes privades quan eren menors d’edat.

Publicitat

A més, també hi ha una sèrie de registres manuscrits de passatgers que presumptament van utilitzar l’avió d’Epstein, una mena de papers Bárcenas, per entendre’ns. Aquesta documentació revela la seva relació amb les elits polítiques, financeres, aristocràtiques i acadèmiques dels Estats Units i Europa.

De les declaracions de les víctimes usades sexualment en aquestes festes, elConfidencial explica la de Virginia L. Giuffre. La noia explica alguns dels noms i cognoms de les persones que van abusar presumptament d’ella. Entre elles apareixen el Príncep Andreu del Regne Unit, tercer fill de la Reina Isabel II, Bill Richardson, exgovernador de Nou Mèxic, el científic del MIT, Marvin Minsky i l’agent de models Jean-Luc Brunel.

Però encara hi ha més: Giuffre esmenta, sense donar noms, “un altre príncep” i “Un president estranger espanyol”; “Un molt conegut primer ministre” i “el propietari d’una gran cadena d’hotels” a França.

La part textual de la declaració sobre el president espanyol és la següent: “Hi havia, ja saps, un altre president estranger. No puc recordar el seu nom. Era espanyol”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut