Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Una comissària de la policia nacional: “Ja els agradaria a algunes ser violades per un antidisturbis”

L’agent ha fet les polèmiques declaracions mentre parlava de l’actuació policial a Catalunya durant les protestes postsentència de l’1-O

Redacció 22/03/2022
Quatre agents de la Policia Nacional, amb cascs i escuts, a la comissaria de Via Laietana l'11 de setembre del 2021. (Horitzontal) Data de publicació: dissabte 11 de setembre del 2021, 19:24 Autor: Job Vermeulen

La veritable naturalesa casposa de la policia espanyola es torna a fer evident. El passat 11 de març a Vigo, desenes d’agents i comandaments de la policia nacional van celebrar un acte d’homenatge a un antiavalot que s’acabava de jubilar. Entre altres tasques, durant una època aquest agent va exercir com a policia a Catalunya l’octubre del 2019, poc després de la injusta sentència del Tribunal Supremo als presos polítics, i assegura que va patir lesions greus en una de les protestes al carrer.

En aquest homenatge, qui va prendre la paraula va ser la comissària en cap de Pontevedra, Estíbaliz Palma, que després d’elogiar la tasca de l’antiavalot, va agafar embranzida i va dir-ne una de ben grossa: “Me’n recordo que els meus fills em preguntaven què fa la policia a Catalunya. Que era un moment que semblava que la policia maltractava i violava, que ja els agradaria a algunes ser violades per un antidisturbis”.

Per acabar-ho d’adobar, l’animalada va ser presa com una gracieta sense importància i els assistents de l’acte van riure.