Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Un vaixell espanyol que gallejava a les costes de Gibraltar fuig després de l’advertència de la Royal Navy

A més, havia advertit a dues embarcacions comercials que havien d'abandonar la seva ruta

|

- Publicitat -

La nit de diumenge passat un patruller espanyol va ordenar a dos vaixells civils que navegaven per les aigües del Penyal que abandonessin la seva posició. Les embarcacions haurien desestimat aquestes ordres després sentir-se protegits per diverses unitats (un vaixell i una zòdiac) de la Marina britànica. Així ho ha denunciat el Govern de Gibraltar que ha explicat que la Marina britànica va sortir a la recerca la nau espanyola, que navegava, atenció, en aigües no espanyoles amb les seves armes descobertes i amb militars operant.

Segons explica RT, després de l’advertència del vaixell espanyol ‘Tornado’ de l’armada espanyola, la Royal Navy va sortir a imposar-se en les seves costes aconseguint que els militars espanyols, en veure’l, s’allunyessin.

Publicitat

Des del govern de Gibraltar s’ha volgut mostrar l’enuig cap aquest tipus d’accions de la flota espanyola: “aquests són jocs ximples que duen a terme els que no accepten la irreprotxable sobirania britànica a les aigües al voltant de Gibraltar”, afegint que “sembla que encara hi ha algú a la marina espanyola que pensa que pot burlar el dret internacional”.

I és que sembla que Espanya encara no ha digerit bé l’acord sobre el Penyal després del Brexit i segueix tossuda en voler marcar paquet en aigües britàniques. Tot i això, s’han hagut de justificar pels fets denunciats pel govern de Gibraltar. Fonts de l’Armada espanyola han explicat que el ‘Tornado’ estava desenvolupant una missió “de manera habitual”, ja que les aigües que envolten el Penyal de Gibraltar són territori espanyol i “Espanya projecta la seva sobirania d’acord al Dret Internacional”. Sobre l’advertència als vaixells comerciants, l’Armada ha dit que “violant la condició de passatge innocent” i, per això, els va assenyalar l’incompliment.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut