Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Un partit nazi que el Tribunal Suprem no va il·legalitzar afirma que l’Holocaust no va existir

|

- Publicitat -

El dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust se celebra cada any el 27 de gener, per designació de les Nacions Unides. Coinidint amb l’efemèride, Pedro Pablo Peña, líder del partit neonazi Alianza Nacional, assegura al seu perfil de Facebook que l’exterminació nazi és “una gran mentida” i compartia un article anomenat “Holocuento”.

Unes declaracions i afirmacions obertament feixistes i que en qualsevol democràcia plena i un Estat realment de dret estaria penalitzat. Lluny d’això, a Espanya, la justícia espanyola va avalar Alianza Nacional.

Publicitat

Pedro Pablo Peña ha lloat Adolf Hitler i el seu partit té una estètica clarament inspirada en el nacional socialisme. Però la llei de partits espanyola que va servir per a il·legalitzar l’esquerra abertzale a Euskadi, no serveix per a eliminar els pensaments totalitaris i dictatorials.

De fet, Pedro Pablo Peña va ser un dels assaltants a la delegació de la Generalitat a Madrid, el Centre Cultural Blanquerna. Ja el 2013 el Tribunal Suprem declarava legal el partit Aliança Nacional després d’una denúncia del líder d’IU del moment, Gaspar Llamazares.

Ara, a més, ara fa uns dies es coneixia que el Tribunal Constitucional ha considerat vulnerats els drets dels assaltants a centre cultural Blanquerna i demanava al TS repetir el judici.

Immunitat, protecció i llibertat per a la ultradreta feixista a l’Estat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut