Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Un llibre de text francès per aprendre espanyol destrossa Espanya

|

- Publicitat -

Josep Arenas, conegut com a Valtonyc, segueix a l’exili a l’espera que la justícia belga decideixi sobre la seva extradició a Espanya. L’Estat repressor espanyol el persegueix per les lletres de les seves cançons, considerades unes injúries a la corona (i instigades per Pablo Iglesias).

Ara, el mateix raper mallorquí, des del país centreeuropeu, s’ha fet ressò d’un llibre de text francès que ensenya espanyol. Posa d’exemple el seu cas, juntament amb el de Pablo Hasel: “Mentre Espanya ens persegueix per terrorisme, a França mostren les vergonyes d’un Estat repressor que no respecta la llibertat d’expressió com a dret fonamental. Fragment d’un llibre educatiu per nens i nenes de 17 anys que volen aprendre espanyol”.

Publicitat

També hi fica cullerada el president a l’exili, Carles Puigdemont, que recorda la persecució unionista contra els professors que van voler tractar l’1-O a les aules: “Si en algun lloc el debat ha de ser incentivat, sobre tots els temes, és a les aules. A Catalunya hi ha hagut docents perseguits i criminalitzats per posar a debat el que a França és en llibres educatius”.

Et pot interessar  Junqueras colla Puigdemont: "La unitat no es construirà al voltant de l'egoisme de qui vota contra el que és bo pel país"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut