Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Un legionario mata la seva parella a Granada

#MarcaEspaña El militar que forma part de la Fuerza Terrestre del Ejército de Tierra Español hauria apunyalat la víctima amb una arma blanca

Redacció 10/02/2020
Soldats de la 'Legión', en una imatge d'arxiu

Nova mort per assassinat en un cas de violència de gènere a l’Estat espanyol. Tot i estar només al mes de febrer, ja són prop de 20 les dones que han perdut la vida a causa dels seus marits o parelles.

Aquest cas que us expliquem, però, també esclata dins de l’exèrcit espanyol. L’assassí de la seva parella, un veí de Granada (Andalusia), és legionari. Cal tenir en compte que la Legión Española és una força militar d’elit enquadrada fins de la Fuerza Terrestre del Ejército de Tierra Español.

Segons narra el DiarioSur, la dona de 38 anys va morir dissabte al vespre a mans del legionari de 24 anys. En ser cap de setmana, estava a Granada, ja que el soldat estava destina a Viator (Almeria).

La Subdelegació del Gobierno a Granada per a la Violència de Gènere va confirmar a les 22.30 hores d’ahir que es tracta d’un assassinat de violència de Gènere. Ho va fer a través del seu compte oficial a Twitter.

Una vegada més, la por al cos s’apodera dels ciutadans quan s’observen conductes violentes i amb desenllaços tan tràgics com aquest per part de persones que van oficialment armats i que, en teoria, han de ser un exemple del bon comportament.

La Legión ja és un cos caspós i ultranacionalista espanyol. No debades, la Legión participar al costat del bàndol revoltat (amb el General Franco) a la Guerra Civil Espanyola. A més, Vox, la formació d’ultradreta i radical unionista, ha fet seu l’himne de la Legión, “El novio de la muerte”.