Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Un jutge destapa una conxorxa a La Legión per amagar l’assassinat d’un company

|

- Publicitat -

Podria ser una pel·lícula de sèrie B d’un dissabte a la tarda a qualsevol televisió de la caverna mediàtica espanyola, però no. Es tracta d’un escàndol majúscul en el si de La Legión.

El jutge militar número 23 d’Almeria ha instruït en un cartera de 150 pàgines que fins a 8 membres de la Legión Española estan implicats en una fosca conxorxa per amagar l’assassinat d’un sergent a un company.

Publicitat

Els fets van passar el 25 de març del 2019 al camp de maniobres d’Agost (Alacant) quan un sergent, després d’unes pràctiques amb armes de foc real, va ordenar un nou enemic per a seguir disparant i va tocar de ple un soldat, concretament sota l’aixella. Resulta que cap dels allà presents portava l’armilla antibales corresponent. Mentre la víctima, un jove mallorquí de 21 anys era traslladat ferit a l’hospital, on acabaria morint, fins a 8 membres de la Legión van quedar-se a l’escena del crim per a netejar-la, recuperar els casquets de bala i quadrar una coartada: la bala havia ferit el soldat a través d’un rebot.

El jutge narra que es va intentar ocultar l’assassinat, es va conspirar per a obstruir la justícia i que, fins i tot, es va arribar a assajar les declaracions al judici. Fins i tot, el cos anava a ser incinerat molt ràpidament per a evitar que aportés pistes al cas, i el jutge en va ordenar una segona autòpsia que va aclarir que la ferida de bala no va ser un rebot.

Segons explica El País, el jutge processa el sergent per homicidi imprudent, però també per abús d’autoritat i obstrucció a la justícia, i li demana 330.000 euros de responsabilitat civil, a més de mantenir les mesures cautelars (retirada del passaport i compareixença quinzenal). Al capità, a qui atribueix l’autoria del pla per amagar que el sergent va ser l’autor del tret, el processa per deslleialtat, encobriment i desobediència a agents de l’autoritat (els guàrdies civils). Als dos tinents per deslleialtat (van elevar un informe fals als seus superiors), desobediència, contra els deures del comandament i encobriment, delicte que també s’atribueix al cap i els tres soldats, entre d’altres. Tots ells han estat citats a declarar el 7 de setembre.

Et pot interessar  Desmantellen la cúpula dels Latin Kings a Catalunya, amb seu a Reus i l’àrea metropolitana
Publicitat

Opinió

Minut a Minut