Edició 2151

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 15 de juny del 2024
Edició 2151

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 15 de juny del 2024

Un informe públic compta 43 vestigis franquistes a casernes de la Guardia Civil

|

- Publicitat -

El Gobierno de Pedro Sánchez, el més progressista de la història i el de diàleg, ha respost una pregunta escrita del portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, que li consta l’existència d’almenys 43 vestigis franquistes a casernes de la Guàrdia Civil.

Publicitat

L’executiu espanyol explica que la Comissió Tècnica d’Experts de la Llei de Memòria Històrica va comptabilitzar a un informe del 2011 un total de 43 vestigis franquistes en dependències de l’institut armat, dels quals es va considerar que 38 havien de ser retirats i els cinc restants podien ser conservats.

Quants en queden?

La resposta no aclareix la situació actual d’aquesta simbologia dictatorial i assenyala que la retirada d’aquests vestigis “s’està efectuant de forma gradual, tal com permet la disponibilitat pressupostària”.

Mulet, ha reflexionat que “si després de nou anys d’elaborar aquest informe, no s’han retirat, per exemple, els tres escuts que llueixen en tres casernes de la Guàrdia Civil a València és perquè s’estan burlant de la ciutadania”.

Compromís denuncia a més que “el Govern més progressista de la història torni a burlar-se del control parlamentari” i no aporti la documentació demanada del catàleg on es pugui veure aquests 43 vestigis catalogats: “Són un frau de Govern, com els anteriors”, es queixa Mulet en un comunicat.

Et pot interessar  La Guàrdia Civil no troba indicis de delicte en l'actuació de Begoña Gómez, segons 'El País'
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut