Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Un informe jurídic veu “moltes evidències” en el Codi Penal per dissoldre Ciudadanos arran dels escàndols de les primàries

El partit hauria comès falsedat documental, corrupció entre particulars, revelació de secrets i danys informàtics en les tupinades electorals internes

|

- Publicitat -

Els dirigents de Castella i Lleó que varen ser víctimes de les tupinades de la formació taronja en les primàries per al 28-A totes les de guanyar si presenten un litigi contra la formació.

Segons informa El Diario Cantabria, un informe jurídic especifica que en aquests processos electorals interns “s’han vulnerat tots els tràmits legals establerts per al vot telemàtic, simulant i manipulant amb engany i temeritat el recompte i votació dels afiliats del partit”.

Publicitat

En el document fet per Legal Orbis Advocats, s’han comès els delictes de “falsedat documental, corrupció entre particulars, revelació de secrets i danys informàtics” en una operació per condicionar de manera “greu” els resultats de les votacions.

Aquests delictes, asseguren, suposaria que “un partit polític, com a persona jurídica amb capacitat de responsabilitat penal, podrà ser condemnat a la seva dissolució” d’acord amb “la reforma del Codi Penal operada en 2015 i sobre la base dels articles 31 bis i 33”. Com també recull que es van ometre mesures de precaució i control que garantien el desenvolupament legal de l’activitat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut