Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Un històric independentista basc creu que la dreta española podria intentar matar-lo

|

- Publicitat -

Josu Urrutikoetxea Bengoetxea, conegut com a Josu Ternera, un polític basc, militant històric de l’esquerra abertzale, va ser detingut el 16 de maig de 2019, en un hospital francès a Salenches. El Tribunal d’Apel·lació de París el deixà sota llibertat provisional el juny de 2019 passant per controls judicials i sense poder eixir del país.

Ahir, el Tribunal d’Apel·lació de París va ordenar la seva llibertat sota control judicial i ara té l’obligació de presentar a la comissaria de districte número 3 de París un cop per setmana. La defensa s’ha valgut dels seus problemes de salut per exigir la seva llibertat.

Publicitat

Tot i això, ara que es troba al centre de parís, una de les seves advocades va advertir que patia amenaces molt serioses fins al punt que es va concloure, a petició dels seus lletrats, que poden haver-hi “represàlies de la dreta espanyola”. Així doncs, vol canviar de domicili a un que no es faci públic.

De fet, Ternera ha arribat a sentenciar que “No em trobo en una situació de seguretat”, ja que quan va sortir en llibertat es va fer pública l’adreça del pis on ara està. Un indret on ell mateix ha explicat que ja ha vist gent sospitosa que ha descrit com a “informadors”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut