Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Un exregidor de Cs acusat de fingir que uns independentistes cremen el seu negoci per cobrar una assegurança

S'haurien fet pintades falses com "Muérete facha"

|

- Publicitat -

Un autoatac camuflat amb una agressió política. Sembla que els de Ciudadanos s’estan convertint en uns experts de la manipulació en aquestes lamentables situacions.

Així es podria definir el que està investigant l’Ertzaintza, la policia basca, que ha obert una investigació per determinar si l’incendi del passat 25 d’octubre a la fleca d’un exregidor de Ca a Laguardia (Àlaba), sobre el qual inicialment se sospitava que va poder tenir una motivació política, va poder ser un muntatge amb possibles finalitats econòmiques.

Publicitat

El “motiu polític” era el que tenia més pes perquè a part de l’incendi a la fleca hi van aparèixer missatges amenaçadors contra el seu amo, com ‘Muérete facha’.

Segons explica elDiario.es, un dia després, el propietari de l’obrador, José Antonio Mateo, un exregidor de Ciutadans a Laguardia ara integrat en el grup mixt, va denunciar els fets davant l’Ertzaintza, en considerar que va poder tractar-se d’un foc provocat per defraudar a l’assegurança. L’Ertzaintza, doncs, analitza ara si el que va passar va ser, en realitat, un muntatge. Les pistes són els enregistraments de les càmeres del pavelló on es troba el forn.

José Antonio Mateo és germà de l’actual tinent d’alcalde de Laguardia, localitat en la qual governa el PP amb quatre regidors davant dels dos de PNB i altres dos d’EH Bildu. Així, el vot de Mateu és decisiu a l’hora d’inclinar la balança. Fins ara, sempre s’ha inclinat per l’equip de govern del PP.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut