La pandèmia més gran dels últims temps ha sacsejat el món sencer, i de ben segur que a la gran majora de governs de tots els països els ha agafat per sorpresa, la qual cosa no justifica la qualitat de la reacció que han pogut tenir, i aquí és on en la majoria de comparacions, Espanya hi surt perdent.

Així ho confirma un epidemiòleg de la prestigiosa Universitat de Harvard, Elvis García, que en una entrevista al diari El Español, ha intentat fer balanç dels encerts i els errors de la gestió del Gobierno, amb el matís que no ha sabut dir cap encert: “Fins i tot el primer confinament va arribar tard i va estar plagat d’errors, sobretot a l’hora de desconfinar sense seguir una estratègia adequada”, ha dit.

Publicitat

Pel que fa als errors, segons García, els més clar han estat “la politització de la gestió i la descentralització de la resposta a les Comunitats Autònomes”. L’expert assegura que el Gobierno hauria d’haver “liderat” i no tan sols “aconsellat” durant la desescalada, confirmant així el desastre en el qual s’ha convertit la situació pandèmica a l’estat espanyol.