Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Un coronel espanyol feia de testaferro de Juan Carlos I i enviava factures a la Zarzuela

|

- Publicitat -

Un avís del Servicio Ejecutivo de Prevención de Blanqueo de Capitales a la Fiscalía Anticorrupción sobre els moviments sospitosos de diners d’un coronel de l’Exèrcit de l’Aire és l’origen de la segona investigació oberta del Rei Juan Carlos I, ara fugit als Emirats Àrabs, per part de la Fiscalia durant l’últim any i mig.

Segons informen fonts de la investigació, en les diligències 12/2019 incoades per Anticorrupción, ara remeses per ordre de la fiscal general, hi havia una figura molt propera al rei decrèpit que seria el seu testaferro.

Publicitat

Gairebé com la seva ombra durant almenys una dècada, hi ha el teniente coronel del Ejercito del Aire, Nicolàs Murga Mendoza. Va ser ajudant de camp de Juan Carlos I fins que aquest militar va passar a la reserva, fa una mica més d’un any. Murga Mendoza és, segons la investigació, el testaferro de diners que Sanginés-Krause presumptament va posar a disposició de la família reial per cobrir una part de les seves despeses personals. A nom de Murga Mendoza, al registre mercantil, no apareix cap empresa. Ha estat durant anys una de les persones més pròximes a rei, dins l’equip al seu servei. El seu assistent personal, tant en actes públics com privats.

El descobriment d’un sistema d’ingressos no declarats a través de targetes de crèdit opaques suposa estendre per primera vegada les sospites sobre el rei emèrit a altres membres de la família reial, que presumptament es van beneficiar d’aquests fons. Fonts pròximes al cas asseguren que s’investiga un possible delicte fiscal, el que requereix un frau superior als 120.000 euros anuals, que és el límit a partir del qual es comet aquest delicte. Les despeses sota investigació corresponen als anys 2016, 2017 i 2018: després que Joan Carles I perdés la seva inviolabilitat constitucional com a cap de l’Estat.

Et pot interessar  La justícia madrilenya cita com a investigat la parella d'Ayuso
Publicitat

Opinió

Minut a Minut