Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Un arquebisbe al Gobierno: “Volen tancar esglésies perquè surt més barat que cremar-les”

|

- Publicitat -

Que a la sobrevalorada i glorificada transició espanyola molts poders fàctics de l’Estat no van muntar cap a la democràcia és un fet incontestable. A les forces i coses de seguretat, a la política i al sistema judicial hi hem de sumar l’església espanyola.

Un bon exemple és l’arquebisbe d’Ovideo, Jesús Sanz Montes. Des del confinament domiciliari obligatori i el directe de l’estat d’alarma, aquest clergue no ha escatimat en crítiques, algunes ben polèmiques, contra el Gobierno, però des d’una perspectiva quasi de guerra civil, ja que per a aquest arquebisbe, la coalició del PSOE amb Podemos és com parlar dels rojos del 1936.

Publicitat

De fet, ha assegurat que el tancament de les esglésies és una excusa perquè els cristians hagin de retornar a “catacumbes clandestines”. En aquesta lògica de Guerra Civil, ha arribat a escriure en una carta publicada a ElCriterio.es que el Gobierno “si pogués ens tancaven les esglésies del tot i per sempre. Que seria més barat que tornar-les a cremar com van fer antany”.

La màxima autoritat religiosa d’Astúries demana als religiosos que “siguem prudents i seguim les normes, però no ens emmanillem per la por”, i titlla els socis de Gobierno de “terroristas de la extorsión y la censura”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut