Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Un alt càrrec d’Andalusia assegura que “A la Setmana Santa vindran a priori persones sanes”

#MarcaEspaña: Així intenta no suspendre la festivitat religiosa la coordinadora del Grup de Seguiment del Coronavirus a Andalucia

Gerard Sesé 11/03/2020
Setmana Santa a Sevilla

Diverses ambaixades s’han queixat al Ministeri d’Exteriors espanyol per haver permès les marxes del 8-M malgrat el coronavirus. Les manifestacions del Dia de la Dona van causar una enorme perplexitat en les delegacions europees a l’Estat espanyol, especialment a països com Itàlia, França o Alemanya.

Ara no sabem quina reacció tindran després d’escoltar les declaracions d’Immaculada Salcedo, coordinadora del grup de seguiment del coronavirus a la Junta de Andalucía, que defensa la celebració dels actes religiosos i massius de Setmana Santa.

Salcedo ha arribat a assegurar er evitar-ne la prohibició que li consta que “les confraries ja han pres mesures extraordinàries” i que “a la Setmana Santa vindran a priori persones sanes”.

Unes declaracions de nul fons científic i que, a més, els experts en Medicina Preventiva ja han demanat evitar aglomeracions i actes massius.

L’economista Xavier Sala-i-Martín feia mofa a Twitter: