Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Un alcalde del PP i un regidor de Vox aconsegueixen que el seu poble no retiri una medalla a Franco

|

- Publicitat -

PP i Vox altre cop de la mà, aquest cop, per a perpetuar la memòria del dictador sanguinari Francisco Franco. Es tracta de dos regidors ultres nacionalistes espanyols, un de Vox i l’altre del PP, que a més és l’alcalde de la ciutat espanyola de Calataiud. Els seus vots han impedit que el ple municipal revoqués l’acord pel qual l’ajuntament va atorgar la medalla d’or de la ciutat al dictador el 1951. Contravenint la llei de Memòria Històrica, aquesta decisió, per tant, amenaça en fer perdre més de dos milions d’euros anuals a l’ajuntament.

Tant és així que ara la Fiscalia estudia si la negativa dels regidors de PP i Vox a complir els preceptes de la Llei 14/2008, de Memòria Democràtica d’Aragó” és delicte de prevaricació, ja que hi ha “diversos informes jurídics que obliguen el seu compliment”. A més, es recorda que la concessió de la medalla va ser decidida “en un règim dictatorial, en què la seguretat i la llibertat no estaven garantides, per la qual cosa han de ser objecte de revisió des dels principis i valors democràtics”.

Publicitat

Ciudadanos sí que va canviar el seu vot, de l’abstenció al ‘Sí’ en conèixer l’informe. Si la denuncia prospera, haurà d’acabar al Tribunal Suprem perquè l’alcalde del PP, José Manuel Aranda, a més, és Senador.

Et pot interessar  ERC, Comuns i CUP signen un compromís per a no pactar amb Vox ni amb Aliança Catalana
Publicitat

Opinió

Minut a Minut