Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Un ajuntament andalús ofereix un plus de 500 euros als funcionaris que faltin menys de 10 dies

|

- Publicitat -

Els funcionaris d’Algesires (Cadis) cobraran un plus a la seva nòmina de 500 euros si falten menys de deu dies a la feina. En lloc de sancionar aquells que faltin a la feina de manera injustificada, bonificarà una cosa que hauria de ser normal: anar a treballar.

Segons explicava Antena3, l’Ajuntament d’Algesires assegura que el ‘plus’ està donant molt bons resultats i que a canvi el treballador només renúncia a permisos per conveni. “No estem parlant de la ‘picaresca’, estem parlant que si es pot fer una mudança un dissabte o diumenge, no fer-la un dimarts”, deien des de l’Ajuntament.

Publicitat

La CGT ha presentat un recurs: “Ens sembla una humiliació que es doni per fet que podent anar a treballar el treballador no va. Plantegem que facin un estudi seriós d’absentisme i actuen sobre les causes”. De moment, el jutjat d’Algesires no l’ha estimat però han anunciat que recorreran,

El sindicat creu que s’hauria de revisar la mesura i expliquen per què: “una baixa per depressió no està contemplada com a accident laboral per la qual cosa el treballador deixaria de rebre els 40 euros mensuals de ‘premi’. “Aquest tema denigra la persona perquè se suposa que les persones no van a treballar i pot anar, és un demèrit per a la classe treballadora. “Els funcionaris es mereixen un respecte perquè milers d’ells assisteixen al seu lloc de treball i no necessiten cap mena de regalet”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut