Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Un ajuntament andalús ofereix un plus de 500 euros als funcionaris que faltin menys de 10 dies

#MarcaEspaña En lloc de sancionar les faltes, el consistori d’Algesires premia el que hauria de ser normal: no faltar a la feina sense causa justificada

Redacció 21/01/2020
Funcionaris treballant amb l'ordinador

Els funcionaris d’Algesires (Cadis) cobraran un plus a la seva nòmina de 500 euros si falten menys de deu dies a la feina. En lloc de sancionar aquells que faltin a la feina de manera injustificada, bonificarà una cosa que hauria de ser normal: anar a treballar.

Segons explicava Antena3, l’Ajuntament d’Algesires assegura que el ‘plus’ està donant molt bons resultats i que a canvi el treballador només renúncia a permisos per conveni. “No estem parlant de la ‘picaresca’, estem parlant que si es pot fer una mudança un dissabte o diumenge, no fer-la un dimarts”, deien des de l’Ajuntament.

La CGT ha presentat un recurs: “Ens sembla una humiliació que es doni per fet que podent anar a treballar el treballador no va. Plantegem que facin un estudi seriós d’absentisme i actuen sobre les causes”. De moment, el jutjat d’Algesires no l’ha estimat però han anunciat que recorreran,

El sindicat creu que s’hauria de revisar la mesura i expliquen per què: “una baixa per depressió no està contemplada com a accident laboral per la qual cosa el treballador deixaria de rebre els 40 euros mensuals de ‘premi’. “Aquest tema denigra la persona perquè se suposa que les persones no van a treballar i pot anar, és un demèrit per a la classe treballadora. “Els funcionaris es mereixen un respecte perquè milers d’ells assisteixen al seu lloc de treball i no necessiten cap mena de regalet”.