Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Ultimàtum de la Comissió Europea a Espanya: Té dos mesos per revisar els seus plans de gestió de l’aigua 

És el pas previ abans de poder portar el cas a la justícia europea per incomplir dues directives

|

- Publicitat -

La Comissió Europea ha tornat a renyar Espanya per incomplir la normativa europea pel que fa a la revisió dels plans hidrològics. En un dictamen motivat a les autoritats espanyoles, l’executiu comunitari ha donat dos mesos a Espanya per revisar els seus plans hidrològics de conca i plans de gestió de risc d’inundació.

De fet, aquest és el pas previ abans de poder portar el cas a la justícia europea per incomplir dues directives que obliguen els estats a revisar, actualitzar i notificar aquests plans cada sis anys, cosa que l’Estat no ha fet. Concretament, Brussel·les ha detectat un retard pel que fa a la revisió, l’adopció i la notificació dels tercers plans hidrològics de conca i dels segons plans de gestió del risc d’inundació.

Publicitat

Tant Espanya com vuit països més amb el mateix procés d’infracció obert tenen ara dos mesos per donar resposta a l’executiu comunitari. En cas que Brussel·les consideri que no ha rebut una resposta satisfactòria, podria portar aquests estats al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut