Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

‘Todo por la patria’ a preu de saldo: els soldats espanyols no arriben a final de mes

Són mileuristes i reclamen cobrar com la Guardia Civil o la Policía Nacional espanyola

|

- Publicitat -

Els soldats rasos de l’exèrcit espanyols, aquells que són el primer blanc en un conflicte, els més desprotegits, els que fan la feina més dura i bruta, els que empassen pols quan trepitgen el terreny, els que queden xops quan plou, els que carreguen sacs o retiren runa quan fan tasques humanitàries i els que dormen amuntegats en barracons entre suor i pudor de peus, aquests, són els més mal pagats del cos militar. Una situació que genera controvèrsies: alguns els tenen compassió d’altres els etziben un “haver estudiat!”.

Segons explica el diari elconfidencial.com, el sou dels últims de la fila, els que es situen al punt més baix de l’estructura piramidal i jeràrquica de l’exèrcit espanyol, és a dir, els soldats, cobren 1.027 euros mensuals. Un General cobra uns 4.000 euros mensuals.

Publicitat

Així ho narren diferents testimonis entrevistats pel mitjà citat: amb aquestes xifres no només no arriben a final de mes sinó que expliquen que han d’usar targetes de crèdit, s’endeuten amb la família o, fins i tot, no usen la calefacció a l’hivern.

Demanen una equiparació amb el salari de la Guardia Civil i la Policía Nacional l’espanyola que és més de 500 euros més al mes. Per acabar-ho d’adobar, Espanya se situa com a penúltim a l’UE en l’escala salarial dels soldats, només per davant de Portugal.

Així recompensa l’Estat a qui poden arribar a donar la seva vida per la pàtria.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut