Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

The Times se’n fot dels Borbons: “Leonor, la princesa Disney”

Un article afirma que la monarquia espanyola usa la menor per “intentar seduir els catalans”

Redacció
Redacció 06/11/2019

La matussera estratègia de la Zarzuela fent parlar la filla del rei Felipe VI i hereva del tron, Leonor, en català, no només no ha generat l’efecte esperat sinó que ha quedat retratat l’ús de la menor per a fins polítics. Així ho expliquen “amb humor” alguns mitjans internacionals.

És el cas del prestigiós diari anglès The Times, que explica la recent visita dels Borbons a Barcelona. L’article ja és tota una declaració d’intencions amb el seu titular: “Leonor, la princesa Disney d’Espanya, intenta seduir Barcelona”.

La peça explica que la visita es produeix poc després de les protestes que sacsegen Catalunya des del passat 14 d’octubre, quan es va conèixer la sentència del Suprem contra l’independentisme. Narra que diversos grups han promès donar al rei “la benvinguda que mereix” amb la crema de retrats i altres accions.

Un cop posat en context al lector anglès, el diari explica que la família reial espanyola es pot trobar una “dura” rebuda i desgrana la barroera estratègia dels Borbons: que Leonor, la “princesa Disney” serà usada “per seduir Barcelona”.