Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

The Economist assegura que Espanya és un dels països de l’OCDE que pitjor ha gestionat la pandèmia

Cleca de la prestigiosa revista d’economia al Gobierno i a la seva nefasta gestió de la crisi

Gerard Sesé
Gerard Sesé 21/06/2020

The Economist, el setmanari britànic d’informació econòmica i política en llengua anglesa que es publica ininterrompudament des del setembre del 1843, ha etzibat una bona plantofada al Gobierno i als seus dirigents.

En aquest article, analitza 21 països de l’OCDE i Espanya en surt ben malparada. Segons els seus analistes, l’Estat espanyol és un dels pitjors en la gestió de la pandèmia de la Covid-19.

A la cua amb Espanya hi ha Itàlia, el Regne Unit i Bèlgica. L’informe, que classifica la qualitat i l’eficàcia de les respostes governamentals i elaborat per la Unitat d’Intel·ligència del setmanari (EIU), recorda que el Regne Unit, amb més de 60.000 morts en excés durant el brot, té el segon major nombre de morts per milió de persones al món després d’Espanya.

L’informe detalla que “els països que millor van gestionar la pandèmia van reaccionar de manera primerenca i ràpida”, aquests són, Austràlia, Àustria, Dinamarca, Alemanya, Islàndia, Israel, Nova Zelanda i Noruega. I encara que “no tots van introduir bloquejos estrictes, tots van implementar proves agressives i programes de rastreig, factors crucials per contenir la pandèmia”.