Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Tardà acusa Zaragoza de carregar-se el diàleg: “Teníem un acord amb el PSOE, ell va venir amb una destral”

La polèmica d’ahir al Congreso amb la moció presentada i retirada pel PDeCAT té un responsable, José Zaragoza. En una entrevista a El Món a RAC1, el republicà Joan Tardà […]

Joan Solé
Joan Solé 13/09/2018
Joan Tardà, en una imatge d'arxiu

La polèmica d’ahir al Congreso amb la moció presentada i retirada pel PDeCAT té un responsable, José Zaragoza. En una entrevista a El Món a RAC1, el republicà Joan Tardà ha carregat contra el diputat del PSC al Congreso per trencar l’acord que tenien amb la vicepresidenta del Gobierno, Carmen Calvo, amb qui es va aplanar el camí a un diàleg sense “cotilles”: “Vam arribar a un acord amb el PSOE perquè els escenaris a construir havien de partir d’una realitat, parlar de tot sense cotilles. Si fa uns mesos abans estiu que es pot parlar de tot, com pot ser que ara el PSOE digui que es pot parlar de tot menys independència?”.

Segons apunta Tardà, PDeCAT i PSOE havien arribat a un acord per aprovar la moció que pretenia “construir escenaris de diàleg” perquè, dins l’ordenament legal vigent, es pogués contemplar la possibilitat de fer un referèndum a Catalunya. Un text, però, que fou tombat amb la intervenció de Zaragoza: “El que va passar és que Zaragoza va venir amb una destral i, en lloc de fer explícit voler explorar escenaris, va dir que es pot parlar de tot menys independència. I no es tracta d’això”.

El portaveu d’ERC va increpar a Zaragoza, un cop acabada la seva intervenció, que “sembla” que no vulgui un acord: “A Zaragoza li va poder més el budell que el cervell”. En aquest sentit, Tardà ha recordat que la tasca dels diputats de Madrid és la d'”aplanar” el camí al Govern de Catalunya: “Som els soldats desarmats”.