Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Silenci sobre els motius de la visita a l’Estat d’un vaixell saudita que ha transportat armes per atacar el Iemen

|

- Publicitat -

Dimarts que ve el vaixell saudita Bahri Abha té previst fer una parada al port de Sagunt (València). Els motius són secrets i des del Gobierno no s’ha donat cap explicació.

Publicitat

La plataforma Armes Sota Control, integrada per Amnistia Internacional, Greenpeace, Intermón Oxfam i FundiPau, ha advertit que des que l’Aràbia Saudita iniciés els seus atacs contra Iemen el març de 2015, el Bahri Abha “ha transportat en vuit viatges uns 162 milions de dòlars en armes des dels EUA”. Precisament, aquest vaixell farà escala al País Valencià després d’haver estat en diversos ports dels EUA, on es pensa que hauria realitzat noves càrregues d’armament.

Per aquest motiu, tal com explica Publico.es, Armes Sota Control ha reclamat al Gobierno que “no autoritzi el trànsit d’aquest vaixell ni la possible càrrega d’armes a Sagunt”, ja que “hi ha risc d’ús per cometre o facilitar la comissió de violacions de drets humans en Iemen”. De moment, els ministeris de Comerç i Foment no han donat resposta.

Tampoc hi ha hagut resposta de l’entitat Bergé Logistics, empresa consignatària de la naviliera pública Bahri a l’Estat, per conèixer el motiu de l’escala d’aquest vaixell.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió