Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

“S’haurà de fer alguna cosa il·legal per acabar amb els fills de puta de l’ANC”: Un dels missatges d’un grup de militars retirats

També afirmen al grup de WhatsApp comú que “s’hauran d’afusellar 26 milions de persones” per a restaurar l’ordre a Espanya

Redacció 02/12/2020

El grup de 73 militars retirats que a través d’una carta amb ferum predemocràtica i feixista van advertir a Felipe VI de les maldats del Gobierno de Pedro Sánchez (alertant-lo que és “socialcomunista recolzat per filoetarres i independentistes”) tenen un grup comú de WhatsApp i n’han transcendit algunes de les converses que farien esgarrifar a qualsevol demòcrata i escandalitzar a tota la Unió Europea.

En aquest grup, publicat per Infolibre, el primer signant de la missiva a Felip VI, l’exgeneral de divisió Francisco Beca, afirma que “no queda més remei que començar a afusellar a 26 milions de fills de puta”. Segons Infolibre, al xat els militars no professen el respecte a la democràcia a que apel·len a la carta a Felip VI, sinó que parlen de “pronunciaments” i assenyalen que no volen que el govern espanyol perdi les eleccions sinó que “es morin tots i la seva estirp”.

En altres converses també es parla de l’Assemblea Nacional Catalana. El coronel Ángel Díaz Rivera i Andrés González protagonitzen un diàleg on assenyalen que “els filibusters de la puta ANC pagaran per això i per altres coses”, i “algun dia algú haurà de fer alguna cosa legal o il·legal amb aquests fills de puta”.

Vox es desvincula però evita condemnar el xat d’exmilitars que parlen d’afusellar “26 milions de fills de puta”

El portaveu de Vox al Congrés dels Diputats, Iván Espinosa de los Monteros, s’ha desvinculat aquest dimecres del xat dels militars retirats. El portaveu de Vox ha afirmat que “als xats privats de whatsapp es diuen coses que no representen en realitat el que la gent pensa”. Ha recordat que aquest és “un xat de militars on no hi ha cap membre ni afiliat de Vox”, i “no s’han de difondre”. Per això ha evitat condemnar-ne el contingut. “Si dic que no s’ha de conèixer el contingut de xats privats no em posaré a jutjar-ne el contingut”.