Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Serret visita a Àustria per identificar “oportunitats reals de cooperació” amb Catalunya en l’àmbit dels semiconductors

"Hem identificat oportunitats reals de cooperació per contribuir a l'estratègia europea de sobirania digital", ha reivindicat la consellera

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior del Govern, Meritxell Serret, ha visitat aquest divendres l’estat austríac de Caríntia, al sud del país, per identificar “oportunitats reals de cooperació” amb Catalunya en l’àmbit dels semiconductors, que són la base de l’electrònica moderna.

En declaracions des de la ciutat de Villach, la dirigent ha recordat que Àustria i Catalunya ja col·laboren “per contribuir a l’estratègia del desenvolupament de semiconductors” i ha reivindicat Catalunya com el territori “amb més actius” per ser el referent del sector al sud d’Europa. La visita d’aquest divendres —que ha estat la cirereta del pastís d’un viatge institucional de tres dies a Eslovènia i Àustria— ha servit per “teixir bones relacions per a empreses, centres de recerca i en l’àmbit institucional”.

Publicitat

En la darrera jornada del viatge, la titular d’Exteriors ha visitat la planta d’Infineon a Villach, una de les empreses de fabricació de semiconductors més rellevants a escala global i la segona companyia europea fabricant de microxips. Durant la visita, Serret ha explorat amb els directius del grup oportunitats per reforçar l’ecosistema català de semiconductors i s’ha compromès a convertir el país en “un aliat de referència” en pro de la sobirania tecnològica i energètica de la Unió Europea. “Hem identificat oportunitats reals de cooperació per contribuir a l’estratègia europea de sobirania digital”, ha reivindicat.

Durant la visita, la consellera ha estat acompanyada pel president del Parlament de Caríntia, Reinhard Rohr; la delegada del Govern a l’Europa Central, Krystyna Schreiber, i dos representants d’ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de l’executiu.

Ja a la tarda, Serret ha posat fi al viatge institucional participant en l’acte d’obertura del 35è Aplec Internacional d’Adifolk, al mateix municipi de Villach, una gran mostra internacional de cultura popular catalana que arrenca aquest divendres i s’allargarà fins diumenge.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut