Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Serret trasllada al ministeri de Cultura francès la preocupació del Govern per la prohibició del català als plens de la Catalunya Nord

El Departament d'Acció Exterior ha instat l'Elisi a actuar per protegir una llengua que és "pròpia del seu territori" i que "està minoritzada"

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha aprofitat la visita al ministeri de Cultura francès a París per reunir-se amb el delegat general per a la llengua francesa i les llengües de França, Paul de Sinety. Durant la trobada, ha reivindicat l’ús del català en diferents àmbits i en línies de treball conjuntes.

Així mateix, la consellera ha traslladat la preocupació del Govern per la situació del català a la Catalunya Nord, després que la justícia francesa prohibís l’ús de la llengua als plens dels ajuntaments de la regió.

Publicitat

En aquest sentit, la dirigent republicana ha volgut mostrar la seva predisposició per treballar amb el govern francès i “defensar el català i la riquesa cultural i lingüística a banda i banda dels Pirineus”. “Hem de continuar fent feina per reforçar l’ús del català, sobretot entre els joves, i posicionar la llengua en àmbits estratègics per difondre-la i prestigiar-la al màxim”, ha afegit.

A més, el Departament d’Acció Exterior ha instat l’Elisi a actuar per protegir una llengua que és “pròpia del seu territori” i que “està minoritzada”. Arran de la decisió judicial, tant Serret com la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, han enviat una carta a les autoritats franceses per denunciar la situació del català a França.

Serret ha fet una crida a “trobar maneres de fer projectes conjunts per fer valdre les dues llengües”. A banda de la qüestió del català, Serret i Sinety han parlat de la cooperació transfronterera en el marc de l’Euroregió Pirineus Mediterrània -actualment presidida per Catalunya- i de la presència de la llengua francesa en diversos centres educatius del país.

La titular d’Exteriors també ha visitat la seu de la UNESCO a París i té previst participar en una taula rodona sobre la sequera, l’impuls de la macroregió mediterrània i la commemoració de l’aniversari número 175 del Liceu a l’Òpera de París.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut