Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Serret retreu a Junts que tingui la mateixa estratègia que els del “155 permanent” sobre les delegacions exteriors

Nova picabaralla entre Junts i ERC per l'Acció Exterior del Govern

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha replicat que Junts utilitza sistemàticament la mateixa estratègia que els del “155 permanent” amb les delegacions a l’exterior després que el diputat de Junts Francesc de Dalmases hagi comparat la conselleria liderada per Serret amb una “gallina decapitada”.

Serret l’ha instat a decidir si Junts vol estar al costat del consens de país en exteriors o “fer el pim pam pum polític” amb aquesta qüestió. Una estratègia que, segons ha dit, convé “menys que mai” tenint en compte el context polític i els “atacs” de la dreta i extrema dreta. “Fent retrets, insultant i menystenint no és la millor manera de fer mà estesa”, ha afirmat la consellera.

Publicitat

El Departament d’Exteriors assenyala que des que Serret lidera la conselleria, Junts ha fet més preguntes parlamentàries que Vox, 27 i 23 respectivament, en aquest àmbit.

Dalmases, molt crític amb Acció Exterior

Per la seva banda, el diputat Dalmases ha dit que l’acció exterior del Govern necessita la “determinació política” que ha perdut. I ha demanat a l’executiu que accepti que ha estat un “fracàs” pactar amb el PSC els pressupostos per al 2023. “Els hi diuen els seus electors”, ha dit en referència al resultat d’ERC en les últimes eleccions del 28-M i del 23-J.

Dalmases també ha criticat que el Govern “hagi aparcat” la delegació a Israel i ho ha posat com a exemple de “política petita”. “Només obriran allà on hi hagi governs que els hi caiguin bé? Perquè si és així, corri’n a tancar la de Madrid, que es el nostre primer estat repressor”, l’ha interpel·lat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut