Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Sánchez vol mantenir les devolucions en calent d’immigrants de la ‘llei mordassa’

L'executiu socialista vol salvar mesures redactades pel Partit Popular

|

- Publicitat -

Si a l’estiu Pedro Sánchez va omplir els diaris de titulars on es presentava com la figura europea que més consciència sentia envers els immigrants, vegis l’ordre d’acollir el vaixell Aquarius que amb 629 immigrants a bord es trobava en una situació dramàtica, ara aquesta tendència ha anat a la inversa.

En la negociació pressupostària entre el govern socialista i Unidos Podemos el PSOE aposta per mantenir la devolució en calent que recollia la famosa ‘llei mordassa’ del Partit Popular on es multaven les protestes no autoritzades, fer fotografies a la policia, irrompre en actes públics o en fer crides a la mobilització des de les xarxes socials entre altres.

Publicitat

L’excusa amb la qual l’executiu espanyol vol justificar que ara estigui a favor d’aquest procediment rau en la manca de criteri europeu sobre aquest assumpte, ja que, com apunta el ministeri de l’Interior a El País, encara no hi ha cap acord europeu que concreti com un país membre ha de fer front a la figura del migrant retornat.

Et pot interessar  El suposat govern progressista del PSOE i Sumar portarà al Constitucional la ILP per declarar la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut